Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

onsdag den 10. august 2011

Et pebret Brød

- eller en krydret historie :-)
Et godt brød til supper.
1½ dl. mælk eller sojamælk
1½ dl. håndvarmt vand
1 pk. gær
2 tsk. salt
3 spsk. olie eller smør
200 g. fuldkornsmel eller grahamsmel
Ca. 300 g. hvede eller speltmel
1 spsk. kvaste madagaskarpeberkorn og 1 spsk. knuste  peberkorn  eller 
1 spsk. kardemomme eller 
1 spsk. finthakket chili eller 
2 spsk. spidskommen

Rør gæren ud i vand og mælk. 
Tilsæt salt, olie og fuldkornsmelet der er blandet med krydderierne. 
Rør det sammen. 
Ælt dejen med så meget hvedemel som den kan tage og lad dejen hæve i ¾ time. 
Ælt dejen igennem og form dejen til et brød der sættes på en bageplade. 
Rids brødet og lad det hæve i ½ time. 
Bag brødet ved 180 grader i ca. ½ time. 
Er du i tvivl, så tag brødet ud af ovnen, vend det om og bank på det i bunden, lyder det hult, er det færdigt, ellers skal det have lidt længere tid :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar