Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

onsdag den 30. november 2011

Linsedeller med græskarkerner og grove Burgerboller

Her er Burgere, af Linsedeller som jeg har kommet i grove Burgerboller og brugt opskriften fra i går med Guacamole med rygeost, til at komme i bollerne sammen med dellerne. Det smager godt... mums :-)
 
Linsedeller med græskarkerner.
14 - 15 stykker
300 g. røde eller sorte linser
250 g. kogte kartofler
1 løg finthakket
En stor håndfuld persille hakket
3 fed hvidløg hakket
2 tsk dild
½ tsk cayennepeber
1 tsk karry
1 tsk paprika
peber
1 spsk. soya sauce
1 dl. havregryn
1 dl. græskarkerner hakkede

Kog linserne i 20 minutter i vand der dækker i en gryde. 
Hæld linserne i en sigte så det overskydende vand løber fra. 
Bland linserne med de kogte moste kartofler, løg, persille, hvidløg, dild, cayenne, karry, paprika, havregryn, soya, og græskarkerner. 
Rør farsen sammen. 
Smag til med peber og soya. 
Form farsen til deller med en ske og steg dem på panden i fedtstof ca. 4 minutter på hver side.

Burgerboller grove
8 stk.
½ pk. gær
4 dl. lunkent vand
1 spsk. sirup
1 tsk. salt
100 g. flerkornsblanding, jeg har her brugt græskarblanding
350 g. spelt eller hvedemel
250 g,. grahamsspelt mel eller grahamsmel
 
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og sirup. 
Rør blandingen sammen. 
Kom flerkornsblandingen og grahamsmelet i væsken og rør det sammen. 
Kom det hvide mel i lidt af gangen og ælt det til en god smidig dej, der sættes til hævning i 1 time. 
Ælt dejen og form den til 8 boller der trykkes fladere når de sættes på bageplade. 
Lad bollerne hæve 20 minutter. 
Bag bollerne i 20 minutter ved 180 grader.

Læg bollerne sammen med linsedeller, ketchup eller tomat-tacossauce, salat. agurkeskiver, tomatskiver og grov guacamole med rygeost :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar