Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

fredag den 5. oktober 2012

Blåbærboller med gulerod

Smukke blåbærfarvede boller med nister af orange gulerod som smager godt!
ca. 14 stk.
50 g. blåbær, friske eller optøede fra frost
1 gulerod groftrevet
1 pk. gær
saft  fra ½ appelsin
1 spsk.honning eller rørsukker
1 dl.  surmælksprodukt
1dl. kogt varmt vand
1dl. havregryn
1 tsk. salt
350 – 400 g. speltmel eller hvedemel
4 – 5 spsk. sesamfrø til drys

Bland gæren med vand og surmælksprodukt – sørg for at væsken kun er håndvarm, så gæren ikke dør. 
Tilsæt honning, salt og appelsinsaft til gærvæsken. 
Bland havregryn, blåbær og gulerod i dejen. 
Tilsæt så meget mel af dejen kan æltes til en smidig dej. 
Lad dejen hæve i ½ time. 
Form dejen til boller og lad bollerne hæve 20 minutter på bageplade. 
Drys med sesamfrø. 
Bag bollerne i 16 – 18 minutter ved 180 grader. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar