Holder du af nødder, mandler og æbler, er det her en meget lækker dessert ;-)
4 - 6 personer
4 dl hasselnødder eller anden slags nødder
1 spsk. smør
1/4 tsk salt
Smelt smørret og bland det med salt. Kom nødderne ned i
gryden og vend godt rundt.
Læg nødderne på bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen 12 - 15 minutter ved 180 grader - de må ikke blive forbrændte, så hold øje med dem. Lad nødderne køle af og hak dem mellemgroft evt. i blender
Læg nødderne på bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen 12 - 15 minutter ved 180 grader - de må ikke blive forbrændte, så hold øje med dem. Lad nødderne køle af og hak dem mellemgroft evt. i blender
Æblefyld:
8 æbler groft hakkede uden kerner og stilk
2 spk. smør
3 spsk. honning eller rørsukker
1dl mandler som er blendet fint eller brug mandelmel
1 spsk. stødt kanel
½ -1 tsk. stødt/ fintrevet muskatnød
1 tsk. vanille
4 - 6 spsk. god solbærsyltetøj
Topping:
4 - 5 dl. piskefløde pisket til flødeskum
eller creme fraiche.
lidt Kanel.
Smelt smør i en gryde og tilsæt æbler og kanel.
Lad æblerne
småkoge i gryden i ca. 30 minutter.
Rør i æblerne indimellem og juster varmen så
de ikke brænder på.
Tilsæt muskatnød, vanille og honning eller sukker og lad
det lige koge med et par minutter.
Tag gryden fra varmen og tilsæt de fint
hakkede mandler / mandelmel
Brug 4 - 6 glas til at anrette æbledesserten i.
Fordel de hakkede bagte nødder i bunden af glassene.
Kom
solbærsyltetøj ovenpå nødderne.
Kom æbleblandingen ovenpå og lad desserten
afkøle.
Lige inden servering top op med flødeskum eller creme fraiche og drys
med lidt kanel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar