Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

torsdag den 25. juli 2013

Hybenmarmelade.

Så er det ved at være tid til at plukke de smukke orangerøde hyben og lave marmelade. 
Du kan komme hyben i fryseren efter at de er skyllet, skåret og kernerne er taget ud, til senere brug.

1 liter orangerøde hyben
½ appelsin
1 økologisk æble
skal og saft fra 1 økologisk citron
ca. 7 dl  vand
700 g. rørsukker
Rengjorte sylteglas til marmeladen

Rens og vask  hyben godt i koldt vand
Skær stilk og blomst fra. 
Del hybene med en skarp kniv. 
Skrab kernerne ud med en lille kniv, eller en teske.  
Hak hybene.
Skræl appelsinen og skær appelsinbådene i mindre stykker. 
Gem appelsinkerner. 
Er det en økologisk appelsin du bruger så hak appelsinskrællen i mindre stykker og brug den til marmeladen. 
Skræl æblet og kom æbleskrællen og skrog sammen med appelsinkernerne.  Hak æblet eller riv det groft.
Kom Hyben, æble og appelsin i en gryde sammen med citronskal og citronsaft og evt. appelsinskræl.  
Hæld vand i gryden. 
Lad hybene m.m. koge i ½ time med næsten dækket låg.
Appelsinkerner, æbleskræl og skrog kommes i en lille gryde med vand der lige dækker.  
Kog det indtil væsken er næsten kogt væk -så der er ½ - 1 dl tilbage som er fyldt med pektin der hjælper marmeladen med at tykne - sæt det til side. 
Der er pektin i citrusfrugterne og æblet, derfor er det godt at komme med i hybenmarmeladen, og så giver det sammen med hybene en rigtig god smag.  
Steriliser glassene med kogene vand, ved at koge glassene op i en gryde med vand. Glassene kan springe hvis du bare hælder kogenede vand på dem.  
Hæld lidt spiritus eller atamon i glassene og det inderste af lågene og drej det rund på siderne for at sterilisere.
Kom væsken fra æbleskræl m.m. i marmeladen.
Kom sukkeret i hybenmarmeladen. Rør rundt. 
Lad marmeladen koge op igen i 10 minutter.  
Hvis du ønsker at der kommer konserveringsmiddel i marmeladen, så rør det med lidt sukker og se anvisningerne på pakken, og kom konserveringsmiddel i marmeladen og rør rundt.  
Kom marmeladen på glassene og luk glassene med lågene.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar