Så er det ved at være tid til at plukke de smukke orangerøde
hyben og lave marmelade.
Du kan komme hyben i fryseren efter at de er skyllet,
skåret og kernerne er taget ud, til senere brug.
1 liter orangerøde hyben
½ appelsin
1 økologisk æble
skal og saft fra 1 økologisk citron
ca. 7 dl vand
700 g. rørsukker
Rengjorte sylteglas til marmeladen
Rens og vask hyben godt i koldt vand
Skær stilk og blomst fra.
Del hybene med en skarp kniv.
Skrab kernerne ud med en lille kniv, eller en teske.
Hak hybene.
Skræl appelsinen og skær appelsinbådene i mindre stykker.
Gem appelsinkerner.
Er det en økologisk appelsin du bruger så hak appelsinskrællen i mindre stykker og brug den til marmeladen.
Skræl æblet og kom æbleskrællen og skrog sammen med appelsinkernerne. Hak æblet eller riv det groft.
Kom Hyben, æble og appelsin i en gryde sammen med citronskal
og citronsaft og evt. appelsinskræl.
Hæld vand i gryden.
Lad hybene m.m. koge i ½ time med næsten dækket låg.
Appelsinkerner, æbleskræl og skrog kommes i en lille gryde
med vand der lige dækker.
Kog det indtil
væsken er næsten kogt væk -så der er ½ - 1 dl tilbage som er fyldt med pektin der
hjælper marmeladen med at tykne - sæt det til side.
Der er pektin i citrusfrugterne og æblet, derfor er det godt at komme med i hybenmarmeladen, og så giver det sammen med hybene en rigtig god smag.
Der er pektin i citrusfrugterne og æblet, derfor er det godt at komme med i hybenmarmeladen, og så giver det sammen med hybene en rigtig god smag.
Steriliser glassene med kogene vand, ved at koge glassene op
i en gryde med vand. Glassene kan springe hvis du bare hælder kogenede vand på
dem.
Hæld lidt spiritus eller atamon i
glassene og det inderste af lågene og drej det rund på siderne for at sterilisere.
Kom væsken fra æbleskræl m.m. i marmeladen.
Kom sukkeret i hybenmarmeladen. Rør rundt.
Lad marmeladen
koge op igen i 10 minutter.
Hvis du
ønsker at der kommer konserveringsmiddel i marmeladen, så rør det med lidt sukker
og se anvisningerne på pakken, og kom konserveringsmiddel i marmeladen og rør rundt.
Kom marmeladen på glassene og luk glassene med lågene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar