Meget lækre med en rigtig god smag.
50 g. gær
2 æg
1 spk. rørsukker
2 tsk. groft havsalt
3 spsk. olivenolie
2 tsk. kardemomme stødt
100 g. mandler hakkede
50 g. hørfrø
50 g. sesamkerner
50 g. solsikkekerner
50 g. græskarkerner
100 g. havregryn
½ liter vand
1 liter yougurth, kærnemælk eller andet surmælksprodukt
1200 - 1300 g. speltmel eller anden ekstra god mel
Kog vand og havregryn til en havregrød.
Tilsæt hørfrø, sesamfrø,
solsikkefrø, hakkede mandler og græskarkerner til havregrøden.
Hæld havregrøden
ud på en tallerken til hurtig afkøling.
Lad havregrøden stå til den har samme temperatur som din hånd.
Gæren udrøres i æg, olie, kardemomme, salt og sukker i en
stor skål. Havregrøden røres i.
Dejen
æltes sammen med yogurten og halvdelen af melet.
Dejen forhæver i skålen i 20 minutter.
Derefter tilsættes resten af
melet lidt efter lidt samtidigt med at der æltes godt i dejen.
Form boller af dejen der sættes på 2 bageplader med
bagepapir på.
Lad bollerne hæve i 1 time.
Bag bollerne ca. 20 minutter ved 180 - 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar