Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

fredag den 23. august 2013

Boller bløde med kerner og mandler

Meget lækre med en rigtig god smag.
25 stk.
50 g. gær​
2 æg
1 spk. rørsukker
2 tsk. groft havsalt
3 spsk. olivenolie
2 tsk. kardemomme stødt
100 g. mandler hakkede
50 g. hørfrø
50 g. sesamkerner
50 g. solsikkekerner
50 g. græskarkerner
100 g.  havregryn
½ liter vand
1 liter yougurth, kærnemælk eller andet surmælksprodukt
1200 - 1300 g. speltmel eller anden ekstra god mel

Kog vand og havregryn til en havregrød. 
Tilsæt hørfrø, sesamfrø, solsikkefrø, hakkede mandler og græskarkerner til havregrøden. 
Hæld havregrøden ud på en  tallerken til hurtig afkøling.  
Lad havregrøden stå  til den har samme temperatur som din hånd.
Gæren udrøres i æg, olie, kardemomme, salt og sukker i en stor skål. Havregrøden røres i. 
Dejen æltes sammen med yogurten og halvdelen af melet. 
Dejen forhæver i skålen i 20 minutter. 
Derefter tilsættes resten af melet lidt efter lidt samtidigt med at der æltes godt i dejen.
Form boller af dejen der sættes på 2 bageplader med bagepapir på.
Lad bollerne hæve i 1 time.

Bag bollerne ca. 20 minutter ved 180 - 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar