Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

søndag den 12. januar 2014

Æblehavrekager med mandelmel og bær

Lækre små kager - der er lidt bløde og som smager af æble, tranebær og havre - lækre og næsten uden sukker. 
Du kan komme mørk chokolade i kagerne i stedet for tranebærrene.
12 - 13 stk
2½ dl. Usødet æblemos lavet af 5 æbler der hakkes med skræl, uden kerner og stilk. Småkoger i 15 minutter med 5 spsk. vand.
60 g  smør eller mandelsmør
3 tsk. sirup eventuelt ahorn eller 8 dråber flydende stevia 
1 tsk. vanille eller kornene fra ½ vanillestang
½ l havregryn, blendet til det er fint mel
1 tsk. kanel
½ tsk. salt
1 ¼ dl Mandelmel eller 2½ dl mandler der blendes til mel 
1½ dl  tranebær, rosiner eller hakket mørk chokolade

Rør æblemos, smeltet smør, sirup og vanille sammen. 
I en anden skål bland havregryn, kanel, salt, mandelmel og tørret frugt/ chokolade. 
Kom æbleblandingen op i havre-melblandingen og bland det godt
Sæt dejen  med to spiseskeer på bageplade der er beklædt med bagepapir. Gør kagerne lidt flade og drys med lidt havregryn
Kagerne bages ca i 25 minutter ved 180 grader, eller indtil kagerne er lysebrune. 
Lad kagerne køle af.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar