Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

søndag den 15. februar 2015

Sort Bønne Suppe med peberfrugt og krydderier

En dejlig krydret suppe til en gråvejrsdag :-)
En suppe der mætter, da hoved ingrediensen er blendet sorte bønner.
3 personer

1 ds. sorte bønner eller 1½ dl. tørrede sorte bønner udblødt i 8 timer i koldt vand, og kogt i ca. 1 time.

1/2 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 løg hakket
1 stor rød peberfrugt, hakket
1 - 2 gulerod, skivet
4 fed hvidløg, skivet
2½ dl. grøntsagsboullion
Saften fra en appelsin
1 stor tomat eller 3 modne blommer hakket
1/2 spsk. rørsukker
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. frisk timian eller det halve tørret
1/4 tsk. chili
eventuelt 1/4 tsk. cayennepeber som udelades når børn skal spise med.
Frisk kværnet peber
2 tsk. tørret koriander
1 tsk. kanel
1 laurbærblad
kogende vand

2 - 3 tsk. frisk citronsaft
Topping: hakket persille

Tilbehør: Grovboller,  lune tachos chips eller kogte ris.


Varm olien og tilsæt løg, peberfrugt og gulerod.
Lad grøntsagerne svitse i 5 minutter.
Tilsæt hvidløg og lad det hele simre i 5 minutter. 
Tilsæt de sorte bønner, appelsinsaft, boullion, sukker, hakket tomat, spidskommen, timian, cayennepeber, peber, chili, koriander, kanel, laurbærblad.
Hæld kogende vand ved suppen, så det dækker grøntsager og bønner.
Lad suppen simre i 10 minutter. 
Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. 
Lad suppen koge op og simre i endnu 10 minutter.
Smag suppen til med salt og citronsaft.
Server med et stort drys hakket persille.
Suppen smager også fint opvarmet næste dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar