Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

søndag den 17. september 2017

Let krydrede LinseRis

Dejlig, sund, varm ret.
ca. 3 portioner.

3 løg
2 spsk. olivenolie eller anden olie.
1 spsk. olie.
100 g. brune/grønne franske linser skyllede
100 g natur ris skyllede
6 dl. vand
1 tsk.  grøntsags boullion pulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. spidskommen
2 tsk. organo
salt, peber
½ tsk. revet muskatnød
12  små tomater skåret i kvarte
2 spsk. god tomat ketchup
frisk basilikum eller persille som drys.

Skær løgnene ud i tynde både. Tag et halv af løgene og hak det.
Steg løgstrimlerne  langsomt i olien på en pande i ca. 10 minutter, til de er bløde og let karameliseret. Sæt de løg til side.
Kom det halve hakkede løg i olien i en gryde og steg dem i 3 minutter.
Tilsæt kanel, spidskommen, og oregano samt ris og linser. Rør rundt. Tilsæt vand og boullion pulver og rør rundt.
Lad retten små koge under låg, hvor du en gang imellem rører rundt og evt. tilsætter lidt mere vand. Retten skal småkoge indtil ris og linser er møre, ca. 45 minutter
Tilsæt tomater, ketchup, revet muskatnød, og rør rundt.
Lad retten småsimre i 7 - 8 minutter.
Smag retten til med salt og peber.
Server med basilikum eller persille drys.
Velbekomme :-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar