Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

torsdag den 8. februar 2018

Krydret Kartoffelsuppe med mandelknas

En dejlig suppe med god smag.
Suppen er også helt fin til opvarmning næste dag.
4 personer.

4 almindelige løg hakket groft
4 hvidløgs fed hakket
2 spsk. olivenolie/ rapsolie/ eller kokosolie
12 mellemstore kartofler
2 store håndfulde skåret blegselleristykker
1 rød snackpeber i tynde skiver
4 gulerødder skåret i "mønter"
1 stykke 2 - 3 cm frisk ingefær, skrællet og skåret i tynde stykker
2 - 3 laurbærblade
½ spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
2 tsk. karry
vand
1 spsk. grøntsags boullion pulver af god kvalitet
1 spsk. Tamari/ soyasauce
4 peberkorn eller et par drys Peber
Salt
Drys-knas:
8 mandler pr. person  hakket
blegselleri skåret i små stykker

Kom de hakkede løg i en gryde og svits dem i fedtstoffet i 3 - 4 minutter ved moderat varme.
Kom hvidløg i og svits dem med i et par minutter.
Kom kartofler, blegselleri, peberfrugt, gulerødder, ingefær i gryden og rør rundt.
Kom laurbærblade, oregano, timian, og karry i gryden, og vend krydderierne med grøntsagerne.
Hæld kogende vand i gryden, så det dækker grøntsagerne og er 2 - 3 cm over dem i gryden.
Kom peberkorn i retten.
Lad gryden med grønsagerne stå og smire - småkoge med låg på i ca. 30 minutter.
Rør rundt i gryden en gang imellem.

Forbered drys til suppen:
Kom mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i 10 minutter. smut skrællen af mandlerne og hak mandlerne i grove stykker.  Kom mandlerne i en lille skål.
Hak blegselleri i mindre stykker, og kom dem i en lille skål.

Tag gryden fra varmen. Blend med stavblender suppen til en ensartet suppe.
Kom grøntsags boullion og tamari i suppen.
Rør godt rundt, og smag suppen til med salt.
Lad suppen varme op, og server.
Drys med  mandler og blegselleri stykkerne ved servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar