Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

onsdag den 19. oktober 2011

Boller med gulerødder og røde linser

En anden måde at få protein på, med kogte linser i bollerne og bollerne er lækre :-)
18 stk.

2 dl. røde linser
salt
50 g. gær
3 dl. vand
2 dl. yoghurt, surmælksprodukt eller sojamælk med 1 tsk. citronsaft
3 spsk. olie
1 spsk. rørsukker
2 gulerødder groftrevet
200 g. spelt eller hvede fuldkornsmel
500 g. hvede eller speltmel

Kom linserne i en gryde og dæk dem med vand og kom ½ tsk salt i vandet. Kog linserne i 10 minutter. 
Hæld linserne op i en sigte og lad vandet løbe fra imens de køler af. 
Bland gær med vand og yoghurt. 
Kom olie, sukker, gulerødder og kogte linser i og rør rundt.
Kom melet i dejen og ælt til en smidig dej. 
Sæt dejen til hævning i 1 time. 
Form dejen til 18 boller der sættes på bageplader.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter. 
Bag bollerne ved 180 grader i 17 – 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar