Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

torsdag den 29. december 2011

Rugbrødskage med Bærflødeskum

En kage der smager fantastisk godt.
Hvedeallergikere kan også være med her
8 personer.
3 æg delt i blomme og hvider
150 g. rørsukker
125 g. mørkt rugbrød (uden hvedemel i) blendet eller revet fint
1 spsk. rismel, eller spelt/ hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
Bærflødeskum:
300 g. friske eller optøede bær gerne blandet, ribs, jordbær, solbær, blåbær, brombær eller hvad du har
50 g. rørsukker,  smag dig frem til om der skal mere i.
2½ dl. piskefløde pisket til tykt flødeskum
Pynt: 
50 g. mørk chokolade groft eller fintrevet

Pisk æggeblommer og sukker hvidt. 
Rør det revet rugbrød i. 
Bland mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver og rør det i dejen. 
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtig i dejen. 
Kom dejen i en form eller et rundt ovnfast fad beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 20 minutter ved 180 grader. 
Afkøl kagen.
Kom sukkeret i bærrene  og smag til med eventuelt lidt mere sukker. 
Vend bærrene i flødeskummet. 
Kom bærflødeskummet ovenpå kagebunden og pynt med det revet mørke chokolade.
Rugbrødskagebunden kan også deles i to og fyldet kan lægges imellem bundene og ovenpå, som en lagkage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar