Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 18. oktober 2011

Snoede Spinatbrød

Gode til suppe. 
Brødene smager bedst samme dag de er lavet, og de kan ikke varmes op igen
20 stk
75 g. plantemargarine eller smør
2½ dl. vand
50 g. gær
½ tsk. salt
1 æg
3 spsk. crene fraiche, skyr eller andet surmælksprodukt
Ca. 550 – 600 g hvedemel eller speltmel
Fyld:
250 g. frisk eller frossen spinat
1 løg hakket
2 fed hvidløg knust
1 dl. revet ost eller 100 g. gorgonzolaost
½ tsk. salt
1 tsk. timian

Smelt smør og kom det i en skål sammen med vandet. 
Rør gæren ud i væsken og tilsæt salt, æg, creme fraiche og det meste af melet. 
Ælt dejen godt og tilsæt mel så dejen bliver smidig og ikke hænger i. 
Lad dejen hæve i ½ time.  
Fyld: Hak spinaten hvis den er frisk eller tø frossen spinat op og hæld væden fra. Bland løg, hvidløg, ost, salt og timian i skålen med spinat. 
Ælt dejen og rul den ud til 2 stykker ca. 20x 30 cm. 
Del fyldet i to portioner og fordel fyldet på den ene halvdel af hver dejplade og fold dejen over på mindten og tryk kanterne sammen. 
Skær 10 stykker af hver dejplade og sno dem 2 gange på midten og læg brødene på bageplade. 
Lad spinatbrødene hæve i 15 minutter. 
Bag brødene ved 200 grader i 15 – 18 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar