God vinterret ;-)
3 - 4 personer
150 g perlespelt
2 store løg
2 mindre squash
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
ca. 25 g parmesanost fintrevet
1 spsk tørret oregano,eller det dobbelte frisk
salt - peber
1 stort eller 2 mindre spidskål
Tomatsauce:
1 løg hakket
1 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 fed hvidløg presset eller finthakket
2 tsk. oregano tørret eller en lille håndfuld frisk
basilikum
1 spsk. citronsaft eller balsamicoeddike
2- 3 tomater
evt. lidt rørsukker
Kog perlespelten i rigeligt vand med salt som angivet på
pakken.
Hak løg.
Skær squash i små tern.
Svits løg og squash med hvidløg i 5 min.
Kom lidt vand i gryden, så maden ikke brænder
på og læg låg på.
Lad grønsagerne simre i 5 min.
Vend den kogte spelt, revet
parmesan og oregano i grønsagerne.
Smag til med salt, peber.
Skær bunden af spidskålen.
Tag de store blade af spidskålen så du har til imellem 4 - 8 kåldolmere alt efter hvad
du ellers skal have af tilbehør til maden.
Til 8 kåldolmere skal du bruge 16
store spidskål blade.
Kog bladene i rigeligt vand i 2-3 minutter.
Kom bladene i
en sigte og overhæld dem med koldt vand, og lad dem stå i sigten.
Læg 2 blade spidskål forskudt af hinanden i en tallerken og
kom en skefuld fyld på midten og fold bladene ind over hinanden rundt om
fyldet.
Kom kåldolmerne forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kåldolmerene i ca. 10 - 12 minutter ved 180 grader.
Tomatsauce.
Svits løget i olien.
Tilsæt hakkede tomater fra dåse, hvidløg, oregano og citron eller balsamicoeddike.
Lad saucen simre i ca. 10 min. under omrøring en gang imellem, så den koger
ind.
De friske tomater skæres i tynde både og kommes i saucen.
Smag saucen til
med salt og peber.
Kom evt. lidt mere vand ved så saucen ikke koger tør og lad
den stå og småsimre indtil maden skal serveres.
Server kåldolmerne med tomatsauce og evt. brød eller
grovboller.